Sári Blogja

Samu Sára Blogja nagyszülők, rokonok és barátok számára.

Lilypie Kids Birthday tickers

Ennyi látogatóm volt eddig a nagyvilágból:

Címkék

2015 (1) 2016 (1) 2017 (2) ági néni (3) ajándék (20) alisha (2) állatkert (2) alma együttes (1) apu (6) aranyos (1) aréna (1) baleset (1) bárányhimlő (1) barátság (1) béka (1) beszéd (9) beszokás (1) betegség (7) Bezdán (1) bicikli (2) bili (1) bim bam (1) bölcsi (9) boldogság (3) budapest (1) bugyika (1) csabi (3) csiribiri (1) dal (1) dalocskák (4) deák bill gyula (1) doroszló (16) Doroszló (1) édesség (1) először (1) első (2) esemény (26) esküvő (1) étel (16) evés (6) évforduló (6) farsang (1) fogak (5) főzelék (1) gyermekláncfű (1) gyümölcslé (1) gyurma (1) halász judit (1) Hegedű (1) hellókarácsony (3) himlő (1) hivatalos (1) (5) hóforduló (3) írás (1) játék (27) jelmez (1) jelmezbál (1) kanizsa (9) Kép (1) kép (23) képek (20) kereszttestvér (6) kiállítás (1) kirándulás (7) kisautó (1) koncert (2) könyv (3) körhinta (1) kossuth lajos (1) lilifee (1) méretek (6) mese (2) metró (1) méz (1) mikulás (1) mindennapok (11) mondások (3) nagyszülők (7) népkert (1) november (1) október (1) öröm (1) orvos (8) ovi (7) óvoda (3) pelus nélkül (2) projekt (1) rajz (4) recept (2) rendezvény (1) repülő (1) ringató (1) rokonok (4) rúzsa magdi (1) si (1) sikerélmény (1) süti (1) svájc (1) számítógépes játék (1) számláló (1) szánkó (2) szeptember (1) színház (1) szoknya (1) szomorú (4) szomszédok (1) szövegek (4) szulák (1) szülinap (7) tánc (8) tátrai szűcs gitárduó (1) tea (1) templom (2) tisza (1) tízórai (1) tudomány (39) ügyes (12) ünnep (11) unokatestvér (2) utazás (14) uzsonna (1) védőnő (5) vendég (12) vendégség (2) vidám (6) videó (19) villamos (1) virág (1) vonatozás (1) zene (8) zenekar (1) Címkefelhő

Statisztikák

eXTReMe Tracker

Feedek

Ringató karácsony

2007.12.12. 21:30 | Apu | Szólj hozzá!

Anyuval ma ismét nagy kalandban volt részünk!
 

Mivel odakinn nagy hideg volt, reggel Anyu jól felöltöztetett és elindultunk a Ringató karácsonyra a Művészetek Palotájába. Ez a Palota csodálatos volt. Nagy ablakok, pazar kilátás. Anyunak és nekem is nagyon is tetszett.

 
 

Az elsők között érkeztünk oda, ami azért volt jó, mert jutott ülőhely. Később rengetegen érkeztek, így szerencsések voltunk, hogy székhez jutottunk. Sok-sok kisgyerek jött még rajtam kívül a szüleivel, voltak sokkal kisebbek is mint én, és voltak olyanok is, akik már szaladgálni is tudtak. A terem közepén le volt terítve egy nagy szőnyeg, és - mivel rengetegen jöttek el - mire a foglalkozás elkezdődött, egy talpalattnyi hely nem maradt azon sem, oda is anyukák ültek a babáikkal. Sokan az ajtókon kívülre szorultak, de nem mentek haza, hanem az előtérből hallgatták a benti éneklést. Az ország egész területéről voltak Ringatós nénik - ők azok, akik vezetik a Ringató foglalkozásokat. Ők azok, akik nagyon szépen tudnak énekelni és valamilyen hangszeren játszani, és nem utolsó sorban rengeteg népdalt és mondókát ismernek. És nagyon kedvesek! Szóval, Debrecenből, Székesfehérvárról, Szegedről, Pécsről is érkeztek Ringatós nénik, és eljöttek az ő ottani csoportjuk anyukái is a babáikkal! Tehát egy országos Ringatón vehettünk részt! Sebestyén Márta anyukája is ott volt, aki sok szép népdalt énekelt nekünk, és anyuék együtt énekeltek vele. Ő különben a mai napig karvezető Zuglóban, és azt is lehet tudni róla, hogy ő még Kodály tanítványa volt gyermekkorában. Volt ott egy bácsi is, aki pedig kobozon játszott és énekelt nekünk igazi, ízes magyar népdalokat. Nagy csend volt a gyerekek körében mialatt ő játszott a hangszerén, nagy érdeklődéssel hallgatta mindenki a muzsikát! 

 
 

Az esemény után elmentünk apuhoz az egyetemre. Először bekukkantottunk a szobájába, majd pedig minden kollégáját végiglátogattunk és bemutatkoztam nekik. Sok érdekes Bácsival és Nénivel találkoztam, akik már mind hallottak felőlem és tudták a nevemet. Mindenki kapott tőlem egy jó nagy mosolyt és el is repült az idő, jöttünk haza.

 
 

Az utazást, mint mindíg, nagyon élveztem. A Palotába busszal és villamossal mentünk, Apuhoz pedig HÉV-vel és kombino-villamossal. Az egyetemről viszont autóval jöttünk haza, így ma minden járművet kipróbáltam és kiélveztem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://samusara.blog.hu/api/trackback/id/tr2266393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: esemény utazás
süti beállítások módosítása